Előfizetői tartalom

Óriási üzlet - Több budapesti pláza is a cseh befektetőhöz kerülhet

Portfolio
A luxemburgi székhelyű, cseh hátterű CPI Property Group keretmegállapodást írt alá egy 11 elemből álló közép-európai kiskereskedelmiingatlan-portfólió megvásárlásáról a CBRE Global Investors által menedzselt alapoktól. A portfólió csehországi, magyarországi, lengyelországi és romániai ingatlanokból áll, melyek összesen mintegy 265 ezer négyzetméter bérbe adható területtel rendelkeznek. A Pólus Center és a Campona mellett egy Andrássy úti ingatlan és két Interspar áruház is új tulajdonoshoz kerülhet - értesült a Portfolio Csoporthoz tartozó Portfolio Property Forum.

A tranzakció, melynek lezárásához a cseh és magyar hatóságok jóváhagyása szükséges, a legnagyobb lehet a régiós befektetési ingatlanpiacon 2017-ben és már az első negyedévben lezárulhat. A vásárlást a tervek szerint a CPI Property Group leányvállalatai hajtják majd végre. A tranzakció mintegy duplájára, 430 ezer négyzetméterre növelheti a CPI által kezelt bevásárlóközpont...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés