Előfizetői tartalom

Továbbra is egy pesti kerület a lakásvásárlók kedvence

Portfolio
Az év második felében mintegy 10 ezer lakást adtak el havonta. A novemberi adatokat kiemelve 7 százalékkal adtak el kevesebb lakást, mint a tavalyi azonos hónapban, az egész évet nézve pedig az adásvételek száma 4 százalékkal marad el a tavalyitól. A kevesebb adásvétel az új lakások felfutásával magyarázható, hiszen az ezeket vásárlók túlnyomó többségben előszerződést kötnek, így egyelőre nem láthatók a statisztikákban - derül ki a Duna House legfrissebb elemzéséből.

Novemberben a panellakásokat Nyugat-Magyarországon 196 ezer-, keleten 161 ezer forintos átlag négyzetméteráron vásárolták, míg ugyanezt a típust Pesten 297, Budán 336 ezerért vették. A téglaépítésűért az ország keleti oldalán 212, nyugaton 205 ezret adtak ki a vevők. Budapesten a belvárosi lakásokat 618 ezer forintos átlagáron vásárolták, Budán 546 ezer, a pesti oldalon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés