Előfizetői tartalom

Zsiday a magyar versenyképességről: lerohadt Trabant vagyunk

Portfolio
Félrevezető az NGM érvelése, amivel a magyar versenyképesség romlását mutató World Economic Forum elemzésére reagált - vélekedik Zsiday Viktor blogbejegyzésében. A befektetési szakember szerint a minisztérium olyan eredményekkel példálózik, amelyek nagyrészt a ciklikus fellendülésnek köszönhetők, közben azonban a strukturális tényezők folyamatosan romlanak, mindez pedig ahhoz vezethet, hogy ha megszűnik a hátszél, akkor az egész gazdaság lefulladhat.

Ma tette közzé a World Economic Forum a legfrissebb versenyképességi rangsorát, melyen Magyarország a 69. helyre csúszott vissza, ami minden idők legrosszabb eredménye. Eközben régiós versenytársaink (és más, harmadik világbeli országok) teljes sebességgel húznak el mellettünk.Kapcsolódó cikkünk2016.09.28Magyarország csúnyán leszerepelt a versenyképességi rangsorban2016.09.2815...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés