Előfizetői tartalom

Szép csendben óriásit fordult a világ: indulhat a nagy költekezés

Portfolio
Radikális gazdaságpolitikai szemléletváltás zajlik épp a világban, a 2010-es évek elején bálványozott költségvetési szigor dominanciája megszűnőben van. A gazdaságpolitikusok számára egyre nyilvánvalóbb, hogy a túlzott megszorítások sok esetben nagyobb kárt okoztak a gazdaságnak, mint amennyit segítettek az eladósodási folyamatok - vélt - visszafogásán keresztül. Az alacsony kamatkörnyezet egyedülálló lehetőséget teremt olyan, költségvetési forrásból finanszírozott beruházások megvalósítására, amelyek a világgazdaság hosszú távú növekedését érdemben segítenék - vélik a Bank of America Merrill Lynch elemzői. Bár a folyamat elindult, az áttörés egyelőre várat magára.

Vissza a startvonalraEgyre több jel utal arra, hogy több évnyi nadrágszíj-szorítás után előtérbe került a világ legkülönbözőbb részein a fiskális lazítás lehetősége. Olyannyira fontossá vált a téma, hogy már egészen a legfelsőbb gazdasági konferenciákig eljutott: a júliusi (vezető gazdasági nagyhatalmakat tömörítő) G20-ülés egyik legfontosabb üzenete azt volt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés