Előfizetői tartalom

Rosszabb lett a magyar GDP-adat a vártnál

Portfolio
A második negyedévben 3,2%-kal nőtt éves alapon a magyar gazdaság, ami jócskán elmarad a Portfolio tegnap közzétett 4,0%-os elemzői konszenzusától, illetve érdemi lassulásnak számít az első negyedévi 4,2%-os ütemhez képest. Munkanaphatástól tisztítva 3,8%-os volt a bővülés, negyedéves alapon pedig 0,9%-kal bővült a gazdaság az első negyedévi 1,4% után. Érezhető lassulás történt tehát, amely mögött több ok is megnevezhető.

Az adatra érkezett elemzői reakciók itt olvashatók:Kapcsolódó cikkünk2017.08.16Az első reakciók a rosszabb magyar GDP-adatraA régiós kép így alakult:Kapcsolódó cikkünk2017.08.16Hiába dübörög a magyar gazdaság, nem tudjuk tartani a tempót az elképesztő riválisainkkalAmint tegnapi előzetesünkben rámutattunk, bázishatások miatt esélyes volt, hogy az első negyedévben tapasztalt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés