Előfizetői tartalom

Rég nem látott vérengzést hozott Trump a devizapiacokon

Donald Trump elnökké választása óta eltelt egy hónapban a dollár ereje megállíthatatlanul söpört végig a devizapiacon, még úgy is, hogy az elmúlt egy hét hozott némi megnyugvást. A legnagyobb vesztesek a mexikói peso, a japán jen és a török líra voltak, a brit font viszont a világ devizáinak túlnyomó többségére rácáfolva erősödni tudott a dollárral szemben, igaz, az elmúlt hónapok esését látva volt honnan. Hiába az izgalmas november, az évnek még nincs vége: holnap az Európai Központi Bank, jövő hét szerdán pedig a Fed kamatdöntő ülése kelthet nagy hullámokat a devizapiacon.

Donald Trump megválasztása óta a kötvényhozamok emelkedése mellett a legnagyobb piaci sztori az amerikai dollár rég nem látott mértékű erősödése volt: a dollár főbb kereskedelmi partnerek devizáival szembeni relatív erejét nyomon követő index november utolsó hetére közel 14 éves csúcsra kapaszkodott, bár azóta az euróval szembeni gyengülése miatt valamelyest korrigált...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés