Előfizetői tartalom

Őszinte vallomás a görög kormányfőtől: lehet, hogy hazudtunk, de nem loptunk

Portfolio
Az eurózónából való kilépés terve annyira homályos és gyenge volt, hogy még beszélni sem érte meg róla, így kénytelenek voltunk egyensúlyozni az embereknek tett ígéretek és a hitelezők elvárásai között; az utca embere persze minderre mondhatja azt, hogy hazudtunk, de azzal senki sem vádol minket, hogy loptunk - lényegében ezt az őszinte vallomást mondta el az elmúlt évekről a The Guardianban ma megjelent nagyinterjúban Alekszis Ciprasz. A 2,5 éve hatalmon lévő görög kormányfő elismerte, hogy nagy hibákat is elkövetetett és most már teljesen máshogy látja a görög válságkezelési lehetőségeket, mint kezdetben. A minapi eurózónás alku nyomán azt is állítja: a válság legnehezebb szakasza már mögöttük van, igaz az interjú végén az is mondta: senki sem lehet biztos abban, hogy a válság nem fog visszatérni.

Kapcsolódó cikkünk2015.06.30Így kell falnak vezetni egy országotA terjedelmes interjú néhány különösen érdekes gondolata:"A legrosszabb már egyértelműen mögöttünk van", azaz a válság fokozatosan elmúlik és én leszek az a miniszterelnök, aki mellett a fellendülés eljön, igaz ezt most kevés görög hiszi el "Amikor hatalomra kerültem, semmilyen tapasztalatom és fogalmam...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés