Előfizetői tartalom

Összeomlott a görög gazdaság

Portfolio
Eddig is sejteni lehetett, hogy a görög gazdaság teljesítményére is rányomta a bélyegét az elhúzódó tárgyalás a hitelezőkkel és a bizonytalanság. A hétfő reggel megjelent beszerzésimenedzser-index ezt támasztja alá, a korábbi 46,9 pontról egészen 30,2 pontig zuhant a mutató. A többi európai országban felemás adatokat közöltek a feldolgozóipari aktivitással kapcsolatban: a spanyol index kilenc havi mélypontra esett, az olasz és a német adat viszont emelkedést jelez.

A Markit Economics hétfőn közölt adatai szerint a júniusi 46,9 pontról 30,2 pontra zuhant júliusban a görög feldolgozóipar beszerzésimenedzser-indexe (BMI), ez rekordmértékű visszaesésnek felelt meg. Az adatok szerint a görög feldolgozóipari cégek foglalkoztatásában is az elmúlt 16 évben nem látott visszaesés következett be. A Markit közgazdászának kommentárja kiemeli...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés