Előfizetői tartalom

Van gyógyír Magyarország legsúlyosabb bajára

Bár a régióban, különösképp a visegrádi országokban is egyre nagyobb gondot jelent a kellő mennyiségű és/vagy minőségű munkaerő hiánya, a helyzet mégis hazánkban a legsúlyosabb, ahogyan azt Virovácz Péter, az ING Bank makrogazdasági elemzője e cikksorozat első részében bemutatta. E második írás célja, hogy felvillantsa a megoldási lehetőségeket, elsősorban rövid és középtávon gondolkodva, illetve bemutassa azok lehetséges előnyeit és hátrányait, azonban nem kíván gazdaságpolitikai stratégiát alkotni. Ha úgy tetszik, akkor mintegy gondolatébresztőnek tekinthető, ami kiindulási pontként szolgálhat a szélesebb körű szakmai-társadalmi vitákhoz.

Munkáltatói terhek csökkentéseSzámos közgazdász felvetette már azt az ötletet, hogy szükség lenne a munkáltatói terhek csökkentésére annak érdekében, hogy például a rosszabb helyzetben lévő vállalkozások is képesek legyenek a béremelésre. Ez utóbbi érvet hozta fel az MGYOSZ is, akik szintén előálltak néhány javaslattal a munkaerőhiány orvoslása érdekében. Jómagam...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés