Előfizetői tartalom

Most állítják falhoz a briteket

Portfolio
Véget ért a kétnapos uniós csúcstalálkozó, melynek második napján már David Cameron brit miniszterelnök nélkül egyeztettek az EU állam- és kormányfői a múlt csütörtöki brit népszavazás következményeiről. Az informális tanácskozás után Donald Tusk és Jean-Claude Juncker tartott sajtótájékoztatót. Mindketten megfogalmazták azt a határozott üzenetet, hogy Nagy-Britannia az elszakadást követően nem csemegézhet az Európai Unió előnyeiből. Közben Francois Hollande francia államfő azt nyilatkozta, hogy a briteknek hozzá kell járulniuk az EU költségvetéséhez, ha részesülni akarnak az egységes piacból.

Az üzenetMegtárgyalta a 27 uniós vezető, valamint az Európai Bizottság elnöke és az Európai Tanács elnöke a brit népszavazás következményeit. Határozottan kijelentettük, hogy a 27 tagállam egységes és együtt is marad - kezdte beszédét Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke. Nagy-Britanniára szoros partnerként tekintenek a jövőben, de ennek az együttműködésnek a részletei...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés