Előfizetői tartalom

Milyen amerikai álom? - Hatalmas a törés a gazdagok és szegények között

Portfolio
Jövedelmi eltérések miatt egyre jobban szétszakadó társadalom, hanyatló középosztály, növekvő jövedelmi egyenlőtlenségek: röviden így jellemezhetők az Egyesült Államok társadalmi folyamatai az elmúlt négy és fél évtizedben. A fenti jelenségek már így is sokba kerültek a világ legnagyobb gazdaságának, ezen problémák kezelése - amelyek feltehetően nem csak az Egyesült Államokat sújtják - pedig a gazdaságpolitika előtt álló legnagyobb hosszú távú kihívások egyike - véli az IMF egyik szenior közgazdásza.

Az IMF a közelmúltban nyilvánosságra hozta szokásos országértékelését az Egyesült Államokról, melyben azt a következtetést vonja le, hogy a világ legnagyobb gazdasága összességében jó állapotban van. A foglalkoztatottság 2015-ben 2,4 millióval nőtt, ami a munkanélküliségi rátát 5% alá szorította, eközben az ország a pénzpiaci turbulenciával, az erős dollárral...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés