Előfizetői tartalom

Meg vannak számlálva az olasz euró napjai

MTI
Már öt évvel ezelőtt is kétséges volt, hogy Olaszország 10 évet kibír-e a valutaunióban, de a legfrissebb fejlemények alapján immár a 30%-ot sem éri el az a valószínűség, hogy az ország még 5 évig a fizetési övezet tagja marad - emelik ki hétfői helyzetértékelésükben a Centre for Economics and Business Research (CEBR) londoni szakértői. Ez azt jelenti, hogy már több mint 70%-ra teszi az olasz kilépés esélyét a neves londoni kutatóintézet, azaz úgy is fogalmazhatunk, hogy meg vannak számlálva Olaszország napjai az euróövezetben.

Nem bírnák el a választók a tartós megszorításokatA CEBR szakértői a kormányozhatóság javítását célzó olasz reformprogram jelentős többségű elvetése, valamint a széles körben megbecsültségnek örvendő Matteo Renzi miniszterelnök lemondása még tovább növelte az olaszok eurózónából való kilépésének esélyeit. Ezt már csak kissé 30% alattinak mondják a londoni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés