Előfizetői tartalom

Matolcsy miniszter, Rogán jegybankelnök lehet

Portfolio
Amennyiben Orbán Viktor negyedszerre is kormányt alakíthat jövőre, és a miniszterelnök valóban szétszedi 2019 márciusa után a Nemzetgazdasági Minisztériumot, Varga Mihály a költségvetésért és az államháztartás egyensúlyáért felelős pénzügyminiszter lehet, Matolcsy György nemzetgazdasági- és stratégiai miniszter, Rogán Antal pedig az új jegybankelnök, feltéve, ha azt a jelenlegi kormányzati kommunikációért felelős miniszter ambicionálja - értesült az atv.hu két, magas rangú kormányzati forrásból.

Rogán Antal mindenesetre korábbi pozícióiból fakadóan (parlamenti gazdasági bizottsági elnök, frakcióvezető) a jegybankkal való kapcsolattartás "felelőse" is volt, a monetáris politika jó ismerője - írja a lap. A közgazdász diploma megszerzését követően az MNB munkatársa volt. Kérdés persze az is, hogy a miniszterelnök nyilván nem szívesen válna meg legközvetlenebb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés