Előfizetői tartalom

Kezdhetünk spórolni az olimpiai belépőkre 2024-re?

Portfolio
Az elmúlt hetekben ismét felerősödtek a budapesti olimpiával kapcsolatos álmok, ezért a Portfolio háromrészes cikksorozatot szentel a téma gazdasági vetületeinek. A mostani cikkben azt próbáljuk körüljárni, hogy egyáltalán van-e realitása annak, hogy Budapest 2024-ben olimpiát rendez majd, mi szólhat ellenünk, illetve mellettünk a kiválasztásnál. Ezt követően pedig két részben mutatjuk be az olimpiarendezés előnyeit és hátrányait a szakértők megállapításai alapján. Ha a megrendelt hatástanulmányokat vesszük alapul, akkor a gazdaság is csak profitálhat a rendezésből, azonban vannak erős közgazdaságtani érvek a rendezés ellen is.

A budapesti olimpia ötlete nem új, az ezredforduló óta szinte folyamatosan terítéken van a téma. 2002-ben elkészült már egy hatástanulmány a 2012-es kandidálást mérlegelve, majd ezt 2006-ban frissítették, amikor a 2016-os és a 2020-as pályázat került terítékre. Azonban talán most állunk legközelebb ahhoz, hogy valóban be is adjuk a pályázatot, hiszen a Magyar Olimpiai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés