Előfizetői tartalom

Itt az MNB verbális intervenciója az erős forintra

Portfolio
Az MNB Monetáris Tanácsa keddi közleményében világosan megerősítette, hogy kész a monetáris kondíciók tovább lazítására nem konvencionális eszközökkel - válaszolta a jegybank a Reuters kérdésére. Mindez azért volt fontos, mert sokan félreértették a keddi közlemény utolsó két mondatát, ezt igyekezett most tisztába tenni az MNB.

Az MNB folyamatosan figyelemmel kíséri a monetáris kondíciókat, a szeptemberi inflációs jelentésben pedig majd fény derül ezek makrogazdasági hatásaira - válaszolta a jegybank a Reuters kérdésére e-mailben. Mindezt arra a felvetésre válaszolták, hogy az erős forintnak milyen hatása lehet esetleg az exportra, illetve azon keresztül a növekedésre, illetve az inflációra.A második...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés