Előfizetői tartalom

Felrobbant az olajár

Portfolio
Hatalmas emelkedést produkált a tegnapi kereskedésben a kőolaj árfolyama, melyben technikai tényezők mellett szerepet játszhattak a havi alapon csökkenést mutató amerikai kitermelési adatok, valamint az OPEC alacsony olajár kapcsán megfogalmazott aggodalma is. A tegnapi nagy emelkedéssel az augusztusi hónapot sikerült 4 százalék körüli felértékelődéssel zárnia az olajnak.

Nagyot húztak az olajonIgen heves emelkedést mutatott a hétfői kereskedésben az olajár, a WTI könnyűolaj októberi határidős árfolyama 49 dollár fölé került, ami 8,8 százalékos emelkedésnek fele meg. Ennek köszönhetően az augusztus hónapot 4,4 százalékos emelkedéssel tudta zárni, ami az első havi szinten mért erősödés idén május óta. A tegnapi jelentős erősödéssel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés