Előfizetői tartalom

Egy hónapon belül vége a szabad utazásnak Nagy-Britanniába?

Portfolio
Márciusban a hivatalos Brexit-tárgyalások megkezdésével egyidőben Theresa May brit miniszterelnök bejelentheti, hogy egyik napról a másikra vége a szabad mozgásnak, mindenkinek vízumért kell folyamodnia - írja hétfői számában a Telegraph. Azonban az elképzeléshez minden bizonnyal lesz még egy-két szava az Európai Bizottságnak is, így korántsem biztos, hogy a britek meg is tudják valósítani elképzelésüket.

Várhatóan márciusban jelenti majd be hivatalosan Theresa May, hogy az Egyesült Királyság aktiválja az EU-alapszerződés 50. cikkelyét, és hivatalosan is kezdeményezi kilépését az Unióból a tavaly nyári népszavazás után. Most azonban a Telegraph kormányzati forrásokból úgy értesült, hogy ezzel egyidőben May azt is bejelentheti, hogy másnaptól vége a szabad mozgás jogának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés