Előfizetői tartalom

A világtörténelem legnagyobb államcsődjét kockáztatják Európában?

Portfolio
A világtörténelem legnagyobb államcsődjét okozhatja az, ha a Nemzeti Front nyeri az elnökválasztásokat, és Franciaország kezdeményezi a kilépést az eurózónából - olvasható a CNBC-n megjelent véleménycikkben. Daniel Lacalle, a Tressis Gestión befektetési igazgatója szerint álomvilágban élnek a franciák, amikor azt gondolják, hogy majd képesek lesznek üzemeltetni egy az euróhoz kapcsolódó árfolyamrendszert.

Néhány napja David Rachline, a francia Nemzeti Front egyik képviselője úgy nyilatkozott, hogy a mintegy 2000 milliárd eurós teljes francia adósságból 1700 milliárd eurónyit a francia jog alatt bocsátottak ki, ami azt jelenti, hogy ez könnyen újra kibocsátható szükség esetén - idézi Daniel Lacalle cikkében. A befektetési szakember hozzáteszi, hogy a Nemzeti Front gazdaságpolitikájának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés