Előfizetői tartalom

A világgazdaság legnagyobb kockázata: Donald Trump

Portfolio
2016-ban túljutott válság utáni mélypontján a világgazdaság, a tavalyi 3,1%-ot követően idén 3,4%-kal, jövőre 3,6%-kal bővülhet majd a globális GDP - olvasható ki a Nemzetközi Valutalap legújabb World Economic Outlook kiadványából. Az a furcsa helyzet állt elő, hogy a legnagyobb pozitív és negatív kockázatot ugyanaz a tényező jelenti: Donald Trump. Egy vártnál nagyobb költségvetési lazítás jelentős löketet adhat az amerikai és ezzel az egész világgazdaságnak, a szabad kereskedelem esetleges korlátozásával viszont könnyen egy mindent feje tetejére állító láncreakciót indíthat be az új amerikai elnök.

Már egymást követő második alkalommal nem változtatott világgazdasági növekedési előrejelzésén a Nemzetközi Valutaalap. A szervezet a World Economic Outlook (WEO) kiadványában 2017-re 3,4%-os növekedést vár, ami 2018-ban 3,6%-ra gyorsulhat.Bár a szervezet elemzői nem módosították októberi, összesített globális GDP-előrejelzéseiket, történt azért néhány jelentős változás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés