Előfizetői tartalom

Leesik az állad, ha megtudod, miben fejlődtek hatalmasat a görögök

Portfolio
Meglepő, de a görög krízisnek már minimum egy pozitív hozadéka volt: a normális időkben is negyedrészben készpénzben működő gazdaságban 1 millió kártyát bocsátottak ki, és többszörösére nőtt a kártyahasználat júliusban. Csakhogy nem a plasztikokban rejlő hatalmas potenciált ismerték fel egy "Heuréka" jellegű elképesztő innovációs hullámban, hanem a bankokban ragadt pénzüket akarták valahogyan hasznosítani. Minimum kérdéses, hogy hosszabb távon is ennyivel népszerűbb marad-e a bankkártya az országban.

A görögöknél bevezetett tőkekorlátozás gyökerestül változtatta meg a fizetési szokásokat, a kérdés persze az, hogy ezek hosszú távú változások lesznek-e. A tőkekorlátozás idején a helyi riportok szerint nem szívesen, vagy egyáltalán nem fogadták el a bankkártyákat a pénztáraknál, ugyanis ezáltal a vásárló külföldi irányban befagyasztott számlájáról az áruház...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés