Előfizetői tartalom

Milliósra duzzadt tömeg tolong a BAR-listán

Portfolio
Öt év után először csökkent a Központi Hitelinformációs Rendszerben, régi nevén a BAR-listán nyilvántartott lakossági mulasztások száma 2016-ban - tett közzé egy örvendetes statisztikát a BISZ Zrt. Csakhogy még így is rettentően sok, csaknem 1,8 milliónyi hitel- és egyéb mulasztás nyomja a lakosság vállát. A negatív adóslistás ügyfelek számát pontosan nem ismerjük, de az adatok alapján valószínűleg meghaladja az 1 milliót.

A 2015 végi 1,796 millióról 1,784 millióra, vagyis 12 ezerrel csökkent a meglévő mulasztások, száma a KHR-ben, ezzel egyidejűleg a már megszűnt (a lezárástól 1 évig még tárolt) mulasztások száma pedig 421 ezerről 335 ezerre apadt. A negatív adóslistás ügyfelek számát pontosan nem ismerjük, de az adatok alapján valószínűleg meghaladja az 1 milliót.A mulasztásoknak csak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés