Előfizetői tartalom

Indul a forinthiteles elszámolás - Elárulták a bankok, mi várható

Portfolio
Ma elkezdődött, és szeptember 30-áig tart a forinthitelesek, valamint a devizában törlesztő devizahitelesek tájékoztatása az egyoldalú kamat- és díjemelések tisztességtelenné nyilvánítása miatt nekik járó visszatérítésekről. Az érintettek összességében jóval kisebb összegre számíthatnak, mint a tavasszal elszámolt devizaalapú hitellel rendelkező ügyfelek. Megkérdeztük a bankokat, mi várható a következő két hónapban, nekünk küldött válaszaikat az MTI-nek adottakkal egészítjük ki.

OTP: Az elszámolásban 1,2 millió ügylet érintett, és 600 ezer értesítő levelet fog küldeni a bank, a Magyar Nemzeti Bank vonatkozó rendeletének megfelelően. A visszatérítés a várakozások szerint meghaladja a 10 milliárd forintot. Erste: a bank magyarországi csoportjánál az elszámolás újabb szakaszában több mint 160 000 levelet adnak postára. CIB: a csoport elszámolással...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés