Előfizetői tartalom

Ez a két ábra odaver: így húzzák vissza a bankok a magyar gazdaságot

Portfolio
Továbbfejlesztett statisztikai módszertanával megvizsgálta az MNB, mennyire támogatja a magyar bankszektor a gazdasági növekedést. Bár javult a helyzet az elmúlt egy évben, az alábbi két ábra szerint még mindig rontják a bankok a GDP-t, és időbeni összevetésben kevésbé hajlandóak hitelezni, mint amennyire most már képesek lennének erre.

A Pénzügyi Stabilitási Jelentésből kinyert két ábra közül az első azt mutatja, hogy javult a bankok hitelezési hajlandósága a 2012-2013-as mélyponthoz képest, de 2015 első felében megtört a javulás, és kissé romlott a mutató. A hitelezési képességgel viszont nincs gond, ez rekord magasan áll a magyar bankszektorban. Ami tehát a bankrendszeri faktorokat illeti (a hitelkereslet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés