Előfizetői tartalom

Átalakulás a Budapest Banknál: mi folyik a háttérben?

Portfolio
Adózási célból hozott létre CDM Bank néven egy új hitelintézetet a Budapest Bank, hogy ezt adják el a magyar államot képviselő Corvinus Zrt.-nek - gyanítottuk a hír megjelenésekor. Az általunk megkérdezett adótanácsadó arra hívta fel a figyelmet, hogy ezen kívül más előnye is lehet annak, hogy egy "tükörbankot" állítottak fel az eladás előtt.

Miért alapították a CDM Bankot?Többféle okkal magyarázható a Budapest Bank eszközeit és forrásait átvevő, és a bank tevékenységét folytató CDM Bank létrehozása. Számunkra ezek közül az adózási megfontolás tűnik a legerősebbnek. Kalocsai Zsolt, az RSM DTM Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatója megkeresésünkre az alábbi lehetőségeket említette, hozzátéve, ezek mindegyike...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés