Előfizetői tartalom

Ne szórakozzunk már, állítsuk meg azonnal a magyar bankokat!

Az elmúlt több mint egy évtizedben egy rossz klímaberendezéshez hasonlított a magyar bankrendszer: nyáron fűtött, télen hűtött. Devizahitelesek, ingatlanfejlesztők, kis magyar cégek szenvedték meg az izzasztó nyarak és a dermesztő telek hektikus váltakozását. Az egész gazdaság rosszul volt tőle. Most viszont csodák csodájára megértük, hogy a klíma jól működik - ezen a fokozaton kellene örökre beállítani a bankrendszer termosztátját.

Saját nyelvezetünkre lefordítva a bankrendszer prociklikusságáról szól cikkünk bevezetője: A konjunktúra időszakában a bankok többsége a kívánatoshoz képest aktívabban hitelez, túlhevíti a kiköltekező állam által sokszor amúgy is fűtött gazdaságot. Jövedelemvizsgálat nélküli lakáshitelek, bútorokra felvett jelzálogkölcsönök, üresen álló telkekre adott projekthitelek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés