Előfizetői tartalom

Megremegett a piac: elképesztő pletykák a legnagyobb német bankról

Portfolio
Durva vélekedés terjedt el az európai részvény- és kötvénypiacokon: egyes elemzők szerint a Deutsche Banknak fizetőképességi gondjai lehetnek. Nemcsak a bankközi piacokon támadt emiatt feszültség, hanem a Deutsche Bank és a Commerzbank részvényárfolyama is 9,5%-ot esett hétfőn. A legnagyobb német bank cáfolta, hogy likviditási gondjai lennének.

A CreditSights elemzői nyilvánosságra hozták tegnap értékelésüket, miszerint a Deutsche Banknak gondjai támadhatnak legkockázatosabb (nem elsőrendű) kötvényeinek kamatfizetésével, amennyiben a társaság működési eredménye csalódást kelt, vagy a peres költségek a vártnál magasabb szintet érnek el. Az elemzők szerint nem idén, hanem 2017-ben fog ez igazán gondot okozni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés