Előfizetői tartalom

Devizahiteles ügy: megjött Matolcsyék újabb bejelentése

Portfolio
Tavaly ősszel mintegy 9 milliárd eurót adott az MNB a bankoknak az elszámolások és a forintosítás forintgyengítő hatásainak kivédése érdekében. Mivel a forintért cserébe kapott devizát akkor visszahelyezték a bankok a jegybankhoz, az MNB devizatartalékát jórészt csak olyan ütemben csökkenti a devizahitelek kivezetése, amilyen ütemben külső forrásaikat lezárják a bankok. Az MNB friss közleménye a devizatartalék biztonságos szintjére hivatkozva most részben lehetőséget ad a bankoknak arra, hogy az eddig tervezettnél gyorsabban építsék le külső forrásaikat.

Az MNB közleménye így fogalmaz:A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsának döntése értelmében az MNB lehetővé teszi a lakossági devizahitelek kivezetéséhez kapcsolódóan kötött banki devizaswap ügyletek lejárat előtti, részleges lezárását. A bankok számára érdemi könnyítést jelentő és a bankrendszer likviditásának csökkenését időben szétterítő lépést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés