Előfizetői tartalom

Kiábrándultak a befektetők, 2008 óta nem látott pénzkivonás jöhet

Portfolio
A júniusi 23,5 milliárd dolláros pénzkivonást követően júliusban további 25,2 milliárd dollár keresett magának új helyet a hedge fundok helyett. Ezzel idén már 55,9 milliárdra nőtt a pénzkivonás a szektorban, ha ez így folytatódik, a hedge fundok a legnagyobb éves tőkekiáramlással találhatják szemben magukat a pénzügyi válság kezdete óta - írja a Yahoo Finance.

A júliusi 25,2 milliárd dolláros tőkekivonás főként a credit és multi-startegy típusú hedge fundokat érintette leginkább, de az esemény-vezérlet fedezeti alapok sem zártak jó hónapot. A legnagyobb tőkekivonást elszenvedő alapok idén eddig átlagban 4,1%-os negatív teljesítményt értek el. A hedge fund iparág ma mintegy 3 ezer milliárd dolláros vagyont kezel és 10 ezer...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés