Előfizetői tartalom

A forint lesz a legnagyobb bajban, ha robban a bomba Európában

Portfolio
A vizsgált devizák közül a forint a legsérülékenyebb a növekvő európai politikai bizonytalanságok szempontjából - derül ki az ING Bank kedden megjelent elemzéséből. A szakemberek szerint az ázsiai devizák vészelhetik át legkönnyebben az esetleges feszültséget, mivel azok sokkal lazábban kapcsolódnak az eurózónához.

Hamarosan kezdhetünk aggódni komolyabban az eurózóna sorsa miatt, hiszen márciusban a holland parlamenti választásokkal megkezdődik azoknak az eseményeknek a sora, melyek 2017-ben megrengethetik a valutaövezetet. Az országban esélyes a győzelemre a Geert Wilders vezette szélsőjobboldali Szabadságpárt, de a szakemberek szerint arra jóval kisebb az esély, hogy kormányt is tudnak majd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés