Előfizetői tartalom

Meddig imádhatják még ennyire Magyarországot a befektetők?

Lassan másfél hónapja, hogy az MNB bejelentette az önfinanszírozási program következő lépcsőjét, melynek keretében ősztől korlátozzák majd a három hónapos irányadó eszköz hozzáférhetőségét. Azóta minden futamidő esetében csökkentek a magyar kötvényhozamok, érdemi hatás azonban inkább csak a rövid oldalon volt. Meglepő lehet, de például a régiós versenytársakhoz képest a hosszú magyar állampapírok alulteljesítők voltak, az elemzők egy része szerint ha a gyakorlatban is elkezdődik a jegybanki likviditáscsökkentés, akkor lehet még tér a hozamcsökkenésre.

Mit műveltek eddig Matolcsyék?Július 12-én jelentette be az MNB a Monetáris Tanács döntését, mely szerint augusztustól havonta csak egyszer van aukció a három hónapos irányadó eszközből a korábbi heti rendszerességű tenderrel szemben, októbertől pedig előre nem meghatározott mennyiségben korlátozzák majd az eszköz befogadását. Ez azt jelenti, hogy már az utóbbi hetekben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés