Ilyen árak voltak 20 éve az első magyar hipermarketben

2015. szeptember 2. 12:08

20 éve nyitotta meg első magyar hipermarketjét a SPAR Győrben. Mai szemmel nézve érdekes árak voltak az első akciós katalógusban.

163 hipermarket működik jelenleg Magyarországon. A Spar pont 20 éve, 1995 nyarán nyitotta meg az elsőt (INTERSPAR) Győrben.

Az áruházlánc ezzel új kiskereskedelmi kategóriát honosított meg Magyarországon: a vevők számára meglehetősen nagy újdonság volt, hogy a kiflitől a kerti padig sokféle terméket beszerezhettek.

Húsz éve arra is rácsodálkoztak a vásárlók, hogy egy olyan bevásárlóközpont létesült, amiben helyet kapott bank, utazási iroda és étterem is.

Érdemes megnézni azt is, milyen árak voltak 20 évvel ezelőtt az áruházlánc akciós katalógusában:

  • sertéscomb 499 ft/kg
  • Nyári turista felvágott 740 ft/kg
  • Olympos narancsital 99 ft/1,5l
  • Letti habtejszín 39 ft/0,2l
  • úszósapka 99 ft/db
  • női fürdőruha 1290 ft/db


Szalay Zsolt, az INTERSPAR értékesítési vezetője az áruházlánc szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: az évfordulóhoz kapcsolódóan új koncepciót vezetnek be a budapesti Bécsi úti áruházban: két üzlet - egy elektronikai szaküzlet és egy ruházati bolt -költözik az áruházba. Az úgynevezett shop-in-shop ("bolt a boltban") koncepció lényege, hogy nem külön-külön a szaküzletekben, hanem a bevásárlás végén fizet a vásárló.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Mi a helyzet a vasárnapi zárva tartással?

Heiszler Gabriella, ügyvezető igazgató újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy a SPAR Magyarország 2,5 százalékos árbevétel-növekedést mutat a SPAR-csoport az idei évben (januártól augusztusig).

Az ügyvezető hozzátette: a vasárnapi zárva tartás miatt vannak olyan üzletek, ahol megerősödik a hétköznapi forgalom, és vannak olyan boltok, ahol elmarad a korábbiaktól. Azt mindenképp érzékelik, hogy pénteken és szombaton hosszabb sorok alakulnak ki a pénztáraknál.

A közeljövőben nem várható a SPAR webshopjának elindítása Magyarországon.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem