6 °C Budapest

Eleged van a lehúzós trükkökből? Húzz ki tízezreket a boltok zsebéből!

2016. szeptember 27. 14:10

Sokan a kuponoktól, pontgyűjtő akcióktól várják, hogy majd fillérekből el tudják intézni a bevásárlásukat. Ezek azonban rengeteg időt vesznek el és nem is minden esetben hatékonyak. Mutatunk tíz olyan módszert, amelyekkel akár tízezrekkel is több maradhat a hónap végére a zsebünkben.


Válasszuk az olcsóbb boltot!

Nem mindegy, melyik boltban vásárolunk, ugyanis akár 10-20 százalékot is megtakaríthatunk, ha egy olcsóbb üzletben intézzük a bevásárlást.

Töltsük fel a szekrényt, ha leárazás van!

Ha a leértékelt (de tartós) élelmiszerekből vásárolunk be, akkor a nem leértékelt árhoz képest jelentős összegeket spórolhatunk. Különösen a konzervekből raktározhatunk be ilyenkor, de a gabonafélék, a hüvelyesek és egyes luxuscikkek is sokáig bírják (kávé, kakaó, szeszes italok stb.).

Válasszuk az olcsóbbat!

A legtöbb boltban adott termékből választhatunk többféle termékből is, amelyek között sokszor minőségi különbség sincs. ilyenkor érdemes átgondolni, hogy a hangzatos, agyonreklámozott márkát vagy a lényegében ugyan olyan összetevőjű olcsóbbat választjuk. Persze a minőségre érdemes odafigyelni, viszont, ha nincs lényegi különbség az összetevőkben, akkor az olcsóbbat is nyugodtan választhatjuk.

Felejtsd el a készételeket!

A boltokban több helyen találunk salátáspultot, vagy a hentes pult melletti grillpultot. Ugyan csábító, hogy mindent készen vegyünk meg, mivel nincs vele fáradtság, azonban így sokszorosát is kifizethetjük a polcon található árnak.

Az egységárakat figyeld!

Már a legtöbb termékre kötelesek az üzletek ráírni az egységárat is (pl: tojás kilónkénti ára). Az olcsóbb termék kiválasztásához érdemes ezt a meghatározást használni, mivel az eltérő csomagolások könnyen becsaphatnak minket és hamisan az olcsóságot sugallhatják.

Ne csak szemmagasságban válogass!

Régi trükk, hogy a boltok szemmagasságban helyezik el a legdrágább termékeket. Ha olcsóbban szeretnénk vásárolni, akkor nézzük meg a magasabban lévő polcokat is, de legfőképpen a legalsó polcot, a legolcsóbb termékeket jellemzően ide teszik a boltokban.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az ünnepi leértékeléskor vásárolj be!

Az ünnepekkor gyakran leértékelnek tartósabb termékeket is, így ilyenkor ezekből feltölthetjük a készleteinket. Érdemes azonban megnézni, hogy vajon ilyenkor olcsóbb az adott termék vagy más alkalmakkor, az áruházak árazási módszere ebből a szempontból eltérő lehet.

Kerüld el a kitüntetett helyeken elhelyezett termékeket!

A bejárattal szemben szinte mindig olyan árukat találunk, amelyek impulzus vásárlásra ösztönöznek. Ezek jellemzően szezonális termékek (pl: grillsütő nyáron), amelyeket az ünnep elmúltával vagy a szezon végén sokkal olcsóbban is megvehetünk (pl: grillsütőt ősszel, télen).

Felejtsd el a háztartási aprógép osztályt!

Ha valamilyen háztartási aprógépre van szükségünk (pl: botmixer stb.), akkor természetesen felkereshetjük ezt a részleget is a boltban, de csak új nézelődni nem érdemes. Ilyenkor ugyanis gyakran előfordul, hogy olyan termékkel távozunk a boltból, amire valójában nem is volt szükségünk.

Szezonálisan vásároljunk!

A zöldségek és a gyümölcsök akkor a legfinomabbak, ha frissek. Ezért mindig az adott évszaknak megfelelően vásároljunk, így ugyanis sokkal olcsóbban hozzájuthatunk ezekhez az ételekhez.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem