14 °C Budapest

TOP10: ide járnak nyaralni a leggazdagabb magyarok

2016. szeptember 24. 13:01

A legtöbben az olcsó szálláshelyeket keressük, ha utazni készülünk, de van, akinek egyáltalán nem számít, hogy mennyit ad egy éjszakáért egy hotelben. A luxuslakosztályok között keresgélve találtunk jutányos árút is, igaz, a fényűzés nem mindenhol jelenti azt, hogy kényelmesen nyaralhatunk, van olyan hotel, ahova 60 ezer lépcsőn keresztül vezet az út, de a szupergazdagok szálláshelyeiből sokszor még mosakodni sincs lehetőségünk.

Sanghai, Mandarin Oriental Hotel, Elnöki lakosztály

A luxushotelek netovábbja a Mandarin Oriental és ennek is a Csimborasszója az elnöki lakosztály. Itt egy éjszaka 26 450 amerikai dollárba került, ami 7,3 millió forintnak felel meg. Persze ezért nemcsak egy sima szoba jár, a lakosztályban saját boros pince, étkező, komplett konyha, két külön bejáratú tetőkert és egy akkora (jakuzzival felszerelt) fürdőszoba jár, amiben egy kamion is elférne.

Fiji-szigetek, Hilltop, Laucala Island Resort

Nem egyszerű a szobafoglalás a Fijihez tartozó Laucala szigeten, ahol egy estéért 40 ezer dollárt (11 millió forint) kell fizetni egy villáért. Eleve a foglaláshoz ki kell tölteni egy kérdőívet, ami alapján a tulajdonos eldöntheti, hogy vendégül szeretne-e látni vagy sem. Természetesen ezekben a kacsalábon forgó villákban minden luxus megtalálható, így mindig akad, aki hajlandó kérdőívet kitölteni a foglaláshoz. Sokak szerint ez is a bizonyíték arra, hogy pénzzel nem lehet mindent megvenni.

Bali, Viceroy Villa

A Viceroy Villa az a hely, ahova azokat a gazdagokat várják, akik helikopterrel érkeznek a nyaralásukra. A nyaraló saját medencével, több hálószobával és számos szórakozási lehetőéggel vonzza a szupergazdagokat. Ide egyébként már igen jutányos, 1726 dollárért is találhatunk szobát egy estére, ami kevesebb, mint félmillió forint.

Mexikó, Grand Luxxe Residence

Sokan batárokkal, vagy nagycsaláddal indulnak nyaralni, nekik kiváló választás lehet a Grand Luxxe, persze csak akkor, ha ki tudják csengetni a 15 ezer dolláros (4 millió forint) árat éjszakánként. Itt ugyanis négy teljesen felszerelt hálószoba van (két óriás franciaágy, két különágyas). Minden szobához külön fürdő jár, az "apartman" pedig konyhával, étkezővel bárpulttal, két terasszal, medencével várja a vendégeket. Nagy előnye a helynek, hogy csupán negyed órás autózással elérhetjük a repteret.

Svájc, Null Stern Hotel

A listán ez a szállás a leginkább megfizethető, mindössze 70 ezer forintnak megfelelő svájci frankot kell kifizetni érte naponta. Az "olcsóság" annak köszönhető, hogy egy eldugott hegytetőn mindössze egy ágyat kapunk ezért az árért, se falak, se tető, de fürdőszobát is csak 10 perc gyaloglással találunk. A minimál szállás elsősorban azért vonzó a gazdagoknak, mert ezzel végre tényleg kiszakadhatnak a nagyvárosok nyüzsgéséből.

Dél-Afrika, Lion Sands Game Reserve

A Lion Sands többféle szállást kínál, azonban nincs két egyforma, ugyanis minden "szoba" tulajdonképpen egy fa tetejére épített faház. Ennek köszönhetően úgy élhetjük át a szafari élményt, hogy nem kell tartanunk a veszélyes állatok támadásától. Mindezt csupán napi 800 ezer forint értékű dél-afrikai randért vehetjük igénybe.

Maldív-szigetek, Rangali sziget

A Rengali sziget számos különleges szálláshellyel csábít, a szakadék felé függesztett kapszulától az óceán mélyére épített hálószobáig számos lehetőségünk akad. Ez utóbbiért egyébként 3,3 millió forintot kell fizetni éjszakánként.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Peru, Natura Vive

A hegytetőn épült szobákkal csábítja az utazókat a perui Natura Vive, ahonnan értelemszerűen csodás kilátás nyílik. Persze meg kell küzdeni a ritka levegővel és a feljutáshoz nagyjából 400 méteres falat kell megmászni, nem is csoda, hogy ezért "mindössze" 80 ezer forintot kell kifizetni egy éjszakára.

Kína, Jade Screen Hotel

A Jade Screen Hotelhez is mászáson keresztül vezet az út, igaz itt nem falat, hanem 60 ezer kőből vájt lépcsőn keresztül juthatunk fel. Persze ezért cserébe a kilátás lélegzetelállító és mindössze 34 ezer forintnak megfelelő kínai jüant kell érte kifizetni éjszakánként.

Svájc, Hotel President Wilson

A világ egyik legdrágább hotelszobája Svájcban, a Hotel President Wilsonban található, egy éjszakáért 23 millió forintnak megfelelő svájci frankot kell kifizetni. Ezért egy 1700 négyzetméteres lakosztályt kapunk, 12 hálószobával (mindegyikhez külön, márványozott fürdőszoba jár), és a hozzá tartozó körpanorámás (Genfi tóra és a svájci Alpokra néző) terasz 156 négyzetméteres. A szobához jár még egy saját edzőterem, egy királyi tárgyalószoba, és külön lift.

A lakosztály értékes műtárgyakkal van feldíszítve, és egy zongora is található benne. Az árban egyébként a külön bejáratú inas, a szakács, a személyi asszisztens, egy biztonsági csapat és a golyóálló üveg is benne van.

Címlapkép: Lion Sands Game Reserve

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem