8 °C Budapest

TOP 10: ezekkel a diplomákkal Te is rommá kereshetnéd magad

2016. augusztus 28. 13:05

A színvonalas oktatás meghatározó szerepet játszik abban, hogy később a munkájában sikeres legyen az ember. Egy nemzetközi felmérés kiderítette, hogy melyik európai egyetemen szerzett diplomával lehet a legjobban keresni.

A felmérés során 5-10 éves szakmai tapasztalattal rendelkező, 5622 alap-, vagy mesterszakon végzett hallgatót kérdezett meg az Emolument.com. Az eredmények szerint a top tizes listát az angol, francia és a svájci egyetemek vezetik, viszont az olyan nagy múltú intézmények, mint az Oxford, és a Cambridge egyetem csak a 14. helyen szerepel 82 ezer fontos (29 és fél millió forint) átlag fizetéssel, tehát nem került be a legjobb tíz közé. 

Az intézmények nevei mellett látható összeg az éves átlagos keresete azoknak, akik az adott egyetemen végeztek (360 forintos árfolyamon számolva).

10. London School of Economics, Egyesült Királyság

- £85,000 (30 millió 600 ezer forint)

Ezt a London belvárosában fekvő egyetemet 1895-ben alapították, és nemzetközi rangsorok alapján a világ vezető társadalomtudományi oktatási és kutatási intézete. Számos Nobel-díjas tudós került ki innen, de olyan ismert személyiségek, mint a volt amerikai elnök, John F. Kennedy, vagy a természetfilmjeiről ismert Sir David Attenborough, és a milliárdos Soros György is ezen az egyetemen tanult.

9. ESLSCA Business School, Franciaország

- £86,000 (31 millió forint)

Ezt az egyetemet 1963-ban alapították, a francia fővárosban, Párizsban van a Campus. Az iskolának kiterjedt nemzetközi kapcsolattal rendelkezik: 51 ország 155 egyetemével szövetkezett. Az üzleti képzésben részesülő hallgatókat itt elsősorban magas színvonalú vezetőnek képzik, akik a globális környezetben megállják a helyüket.

8. Ecole Polytechnique, Franciaország

- £88,000 (31 millió 680 ezer forint)

Ezt a kicsi, és nagyon elitista egyetemet 1794-ben, a francia forradalom idején a matematikus Gaspard Monge a francia forradalom idején, és I. Napóleon 1804-ben katonai akadémiával bővíette. A legfrissebb rangsorok szerint a világ harmadik legjobb egyeteme.

7. MINES ParisTech, Franciaország

- £91,000 (32 millió 760 ezer forint)

Franciaország egyik legfontosabb mérnök iskoláját 1783-ben alapította XVI. Lajos. Minden harmadik francia Nobel-díjas ebből az intézményből került ki. Kiemelkedő a kutatóintézete.

6. HEC Paris, Franciaország

- £97,000 (34 millió 920 ezer forint)

Ez az iskola 2015-ben a Financial Times rangsora szerint a második legjobb európai üzleti iskola. Itt végzett François Hollande is, Franciaország 24. elnöke.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

5. London Business School, Egyesült Királyság

- £102,000 (36 millió 720 ezer forint)

Az európai ranglista szerint ebben az iskolában a legjobb az üzleti és menedzsment képzés. Kis campus, ezért aránylag kevesen tanulhatnak itt, mégis nagyjából annyira jelentkeznek ebbe az iskolába, mint Harvardra.

4. Zurich University of Applied Science, Svájc

- £127,000 (45 millió 720 ezer forint)

Ez a második legnagyobb egyetem Svájcban. Képzései nem korlátozódnak egyetlen nagy területre: építészeti, egészségügyi, nyelvészeti, és jogi tanulmányoktól kezdve itt szinte mindenre van lehetőség.

3. Swiss Federal Institute of Technology in Zurich, Svájc

- £135,000 (48 millió 600 ezer forint)

Magyarul Szövetségi Műszaki Főiskola. Az egyik legrangosabb európai felsőoktatási intézmény a kémia, a fizika, a villamosmérnöki tudományok és a számítástechnika területén. Eddig 20 Nobel-díjas tudóst nevelt ki.

2. University of Zurich, Svájc

- £140,000 (50 millió 400 ezer forint)

Itt tanult Albert Einstein, és szinte az összes svájci elnök - és talán ennyi elég is ahhoz, hogy képet kapjunk az oktatás színvonaláról. Jelenleg hét kar közül választhatnak a hallgatók: filozófia, humán orvostudomány, gazdasági jog, Matematika és Természettudomány, a teológia és állatgyógyászat. 

1. University of St. Gallen, Svájc

- £160,000 (57 millió 600 ezer forint)

Az 1898-ban alapított egyetem az üzleti adminisztráció, közgazdaságtan, jog, és a nemzetközi ügyekre szakosodott. Annak ellenére, hogy az egyik legkisebb svájci egyetem, a Financial Times szerint a világ egyik vezető üzelti felsőoktatási intézménye. Több nagy bank vezére is itt végezte tanulmányait.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
hrdoktor  |  2024.04.09 12:06
„A nem az új igen” – olvashatjuk cikkek tucatjaiban. Nézzük, miért több ez, mint egy divatos életmód...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem