Tabukat döntöget Kiss Ramóna: kevesen merik bevállalni

2016. december 5. 17:36

Kiss Ramóna szerint ma már a nőknek nem csak az a feladatuk, hogy szépek legyenek, nyugodtan lehetnek sikeresek is a szakmájukban. A Barátok közt sztárjának az a véleménye, hogy egy párkapcsolatban az sem lehet akadály, ha a nő többet keres, mint a férfi. De ezt vajon a kutatások is alátámasztják?


A Barátok Közt sztárja Kiss Ramóna azt vallja, hogy a karrier nem állhat a családalapítás és a boldogság útjába. A színésznő szerint minden nő érzi, hogy mikor jön el a pillanat számára, amikor lépnie kell. Ettől függetlenül a nők nyugodtan lehetnek sikeresek a szakmájukban, hiszen ma már nem csak az a dolguk, hogy szépek legyenek valaki mellett. Ramónát az sem zavarja, ha egy kapcsolatban, mondjuk, a férfi kevesebbet keres, mint a nő.

Nincsenek ilyen szabályok. Ha szerelmes vagyok valakibe, akkor nem a pénztárcáját szeretem. Ha párt választok, akkor csak a szívemre hallgatok

- nyilatkozta a Story Magazinnak a színésznő.

Valóban rendben van, ha a nő keres többet?

Kiss Ramóna véleményével ellentétben Magyarországon még mindig sok előítélet él a fejekben a nők társadalomban betöltött szerepével kapcsolatban. Két kutató azonban vállalkozott arra, hogy huszonkét mélyinterjú segítségével megpróbálja feltérképezni, hogyan változnak a nemi szerepek, ha a nő többet keres, mint férfi partnere.
Magyarországon még mindig domináns az a kép, hogy a nőknek alapvetően házimunkával és otthonteremtéssel kell foglalkozniuk, a férfiaknak meg a pénzkeresettel.

Az nem meglepő, hogy azokban a kapcsolatokban a legboldogabbak az emberek, ahol mindketten ugyanazt gondolják a nemi szerepekről. De mi történik, ha a hagyományos dinamika megbomlik, mert a nő többet keres, mint a férje?

Vannak emberek, akik megsebzettnek vélt férfiasságukra úgy próbálnak gyógyírt találni, hogy még kevesebb házimunkát végeznek, mint addig, megmutatva, ki is az úr a háznál.

Vannak azonban olyan esetek is, amikor egymás igényeit felmérve, igazi társként viselkednek a párok egy-egy megváltozott élethelyzetben. A kutatásnak egy tanulsága mindenképpen van: nem feltétlenül a hasonló helyzetben élők fogják a leghasonlóbban lereagálni, ha hirtelen az asszony lesz a kenyérkereső.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Címlapkép forrása: Getty Images Hungary

 

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem