Kiderült, mennyiből tengődik havonta Zalatnay Sarolta

2016. október 26. 17:14

Mindössze havi 78 ezer forintból él Zalatnay Sarolta, pedig jelentős tartozásai vannak az énekesnőnek. Nehezen tud kimászni a bajból, azonban egy kezdeményezés alapján Kossuth díjra terjeszthetik fel, ami kihúzhatja a csávából.

Kossuth-díjra terjesztenék fel Zalatnay Saroltát, amihez 8,5 millió forintos juttatás is jár. Az énekesnőnek jelenetős tartozásai vannak, és csak havi 78 ezer forintból él, így az elismerés kihúzná őt a csávából - írja a Blikk.

78 ezer forintból egyébként nagyon nehéz lehet megélni, mivel

a legfrissebb számítás 88 ezer forint volt a létminimum havi összege.

Ez egyébként nem az éhenhalás szélét jelenti, hanem azt a szintet, amely a társadalom szerint megfelelő szinten éléshez elegendő.

Az egy felnőttre eső élelmiszer bevitelt egyébként havi 22 ezer forintból lehet megoldani, tehát az énekesnő valószínűleg nem éhezik, a helyzete mégsem mondható rózsásnak, a létminimumnál 10 százalékkal kevesebb a havi bevétele.

A Kossuth díjjal járó jutalom mértékét egyébként a Központi Statisztikai Hivatal által megállapított előző évi nettó átlagkereset hatszorosában állapítják meg, 50, illetve 100 ezer forintra felfelé kerekítve. Ha megfordítjuk a logikát, akkor azt láthatjuk, hogy a díjért kapott összegért egy átlag magyarnak 6 évet kell dolgoznia.

Ez azonban nem teljesen így van, hiszen a keresetek évről évre nőnek, idén augusztusban, a KSH legfrissebb adatai szerint a nettó átlagkereset már 171 700 forint volt. Ha ebből indulunk ki, akkor a jövő évi díj mellé már 12,3 millió forint járhat.

Hányan vannak hasonló helyzetben?

A magyarok 41,5 százaléka, vagyis közel 4 millióan élnek hazánkban a létminimum alatt a Policy Agenda kutatása szerint. Azonban nem mindenkire jut ugyanakkora súly, az egy háztartásban élők például kisebb szorzóval kerülnek számításba, és a gyermekek is alacsonyabb szorzót kapnak.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A kutatás egyébként példákat is felhoz, így egy kétgyerekes házaspár létminimum szintje 255 ezer forint, az egyedül élő nyugdíjasnál pedig 97 ezer forint a szint.

 

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm