A Monavis Holding Zrt. székhelye az Aulich utca 3., ahol - az Index korábbi tényfeltáró cikke szerint - Rogán Antal volt V. kerületi polgármester, jelenleg Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter és Habony Árpád, a miniszterelnök informális tanácsadója is gyakran megfordult Kertész Balázs társaságában - emlékeztetett cikkében a HVG.

A Monavis Holdingot júliusban jegyeztette be Kertész, aki ezúttal a svájci adóparadicsom Zug kanton Zug városában lévő lakcímmel szerepel a cégjegyzékben - derül ki a Céginfo.hu adataiból. Kertésznek Monavis Consulting Kft. néven van már egy tanácsadó cége.

Rogán Antal 2006-os polgármesteri megválasztása után Kertész a pénz- és ingatlanügyek szempontjából fontos önkormányzati testületekbe került be - írta a HVG. Az ügyvéd az Aulich utcai elegáns - évekkel korábban önkormányzati tulajdonú - ingatlanhoz a piaci ár töredékéért jutott hozzá. 2013 körül Kertész az egyetemi évfolyamtársa, Kosik Kristóf ügyvédi irodájához igazolt, amely a Rogán Antal nevével fémjelzett letelepedésikötvény-program egyik kedvezményezettje lett. Kertészt több forrás is a miniszter pénzügyeinek lebonyolítójaként emlegette. Nevük a K&H-féle brókerbotrány környékén is felbukkant együtt - hívta fel a figyelmet cikkében a hetilap. (Nekik hoz hasznot az automata biznisz - ezt a cikket olvasta?)

A kép forrása: Shutterstock.