Az első órára 1 000, minden további 15 percre pedig 250 forintos parkolási díjat vezetett be a Lidl a július közepén nyílt Máriaremetei úti áruház parkolójában azon vásárlók számára, akik nem költöttek legalább 4000 forintot az áruházban.

A Napi.hu egyik olvasója szerint a rendszer komoly ellenállást váltott ki a helyiek körében, amelynek vélhetően hangot is adtak. A Lidl ugyanis a héten enyhített a szigorú szabályokon. Most már az első óra minden vásárló számára ingyenes, függetlenül attól, hogy mennyit hagy a kasszánál.

Aki négyezer forint alatt vásárol, annak a második órától kell kifizetnie az 1000 forintot és utána 15 percenként a 250-et. Négyezer forint feletti vásárlás esetén pedig a parkolás első két órája ingyenes.

Lapunk kereste a diszkontláncot céget, hogy megtudja miért vezettek be ilyen szigorú parkolási rendszert és végül miért gondolták meg magukat.

A cég annyit írt, hogy a máriaremtei árházhoz tartozó parkoló rendkívül korlátozott alapterületű, mindösszesen 32 parkolóhelyes. A szabályozással éppen a kényelmes vásárlást szerették volna biztosítani.

A vállalat ahogy eddig sem, úgy a jövőben sem tervezi az áruházaihoz tartozó parkolóhelyeket díjkötelessé tenni.

A kép forrása: AFP.