Csütörtökön és pénteken is több helyen kialakulhatnak zivatarok, legkisebb számban ma északkeleten, holnap a Dunántúl északkeleti felén és az Északi-középhegység nyugati tájain számíthatunk rájuk - olvasható az OMSZ honlapján.

A felhőszakadás mellett (lokálisan >25-30 mm), néhol viharos (55-75 km/h) széllökés és helyenként jégeső (1-2 cm körüli átmérővel) is előfordulhat.

Csütörtökön a zivatar környezetében is lehet erős vagy viharos széllökésekre számítani. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 26 és 30 fok között valószínű. Késő estére 17 és 22 fok közé hűl le a levegő.

Pénteken a több-kevesebb napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, több helyen - nagyobb számban az ország déli megyéiben - alakul ki zápor, zivatar, néhol felhőszakadás. Az északnyugati területeken zártabb lehet a felhőzet, ott esőre is számíthatunk. Többfelé élénk, néhol erős lesz a szél. Zivatar környezetében viharos széllökések is előfordulhatnak.

A figyelmeztető előrejelzés Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Nógrád megye kivételével az egész országot érinti.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 13 és 18 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 24 és 29 fok között valószínű, de északnyugaton kissé hűvösebb is lehet.

Szombaton a többórás napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, és a déli óráktól kezdve mind több helyen valószínű zápor, zivatar. A változó irányú szél csak zivatar környékén erősödhet meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 30 fok között várható.

A figyelmeztető előrejelzés Győr-Moson-Sopron és Vas megye kivételével az összes megyét érinti.

Vasárnap gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, a déli óráktól kezdve szórványosan - nagyobb számban inkább a Dunától keletre - alakul ki zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, szélerősödés zivatar környezetében lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között várható.

A figyelmeztető előrejelzés a Dunán inneni területeket érinti.

A kép forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.