Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Költözz Balassagyarmatra! program keretében az első lakáshoz jutó fiatalok száz-, háromszáz- és ötszázezer forint támogatást kapnak egy, két és három gyermek után, a hiányszakmával itt letelepedők pedig akár egy összegben is hozzájuthatnak az egy évig járó ösztöndíjukhoz, ami 1,2 millió forint kifizetését jelenti, és tizenegy önkormányzati fecskelakást biztosítanak az érdeklődőknek két évig úgy, hogy csak a rezsit kell fizetniük.

A munkaerőhiány miatt nyolcvan férőhelyes munkásszállót építenek egy volt iskolából - mondta Csach Gábor a csütörtöki Magyar Időkben.

A hiányszakmák körét Balassagyarmaton a helyi munkaerőigényekre alapozva állították össze. Szükségük lenne angol és angol-informatika szakos tanárokra, gépbeállítókra, gépkezelő és karbantartó technikusokra, műszaki tanárokra, gyógypedagógusokra, vízvezeték-szerelőkre, jogászokra, óvodapedagógusokra, védőnőkre, a kórházban dolgozó belgyógyászokra, pszichiáterekre, tüdőgyógyászokra is - számol be az MTI.

A nyertes pályázónak a támogatás után legalább annyi időt kell majd a városban élnie, mint ameddig az ösztöndíjat kapta, és szándéknyilatkozatot kell aláírnia egy balassagyarmati munkáltatóval arról, hogy nála munkaviszonyt létesít. (Három cég vitte el Sopron hatmilliárdját.)

Fotó forrása: StockSnap-fotó