Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Kossuth Rádió 180 perc című műsorában Orbán Viktort az "otthon védelme" alkotmánymódosításról is kérdezték, amit Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón jelentett be - emeli ki a miniszterelnök interjúból az atv.hu.

A műsorvezető felvetésére, hogy az otthon védelme a devizahitelesek lakásának a megvédésére vonatkozik-e vajon, Orbán Viktor nemmel felelt, mondván, arra már megalkottak más törvényeket. Most az alkotmánymódosítással mint "generális elvet" akarják mondani, hogy ne lehessen zargatni otthon az embereket, mert mindenkinek szüksége van a nyugodt otthonra - mondta a miniszterelnök.

Utalt arra, hogy vele is előfordult már, hogy a háza előtt tüntetés volt. És lehet is tüntetni, de "egy rendes országban" a véleménynyilvánításnak megvan a maga helye.

Nem tartozik a szabadsághoz, hogy ne lehessen otthon tartózkodni nyugodtan, és ez nem csak a politikusokat érinti, hanem bárkit, a szomszédokat is - fogalmazott a miniszterelnök.

Csütörtökön (május 24.) Gulyás Gergely az Echo tv-ben azt mondta, az otthon védelme a gyülekezési törvényt is érinti. A módosítás praktikusan azt jelentené, hogy a kormány az alkotmány módosításával korlátozná a gyülekezési jogot, mert szerintük egy családi ház előtti tüntetés "a szomszéd, a hozzátartozó jogát sérti".

Képünk forrása: MTI fotó/Beliczay László