Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Európai Bizottság által létrehozott Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alap forrásaira - a 2014-2020-as időszakban 9,9 milliárd forint - a fővárosi önkormányzat hajléktalanellátó szervezete, a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI) is pályázott, mégpedig sikeresen.

Végül a Nemzetközi védelemben részesülők önálló lakhatásának segítése című pályázatával 82,5 millió forintot nyert el. (Újabb bevándorlási csata Európában.)

Érdekesség, hogy a lap megkereste a BMSZKI-t, hogy nyilatkozzanak a pályázatról, ám a tulajdonos önkormányzat nem engedélyezte az interjút. Ugyanakkor a lap kiszúrta, hogy a szervezet 2016-os beszámolójában szerepel egy rész, ami így szól: "2016 augusztusában indítottuk el a Nemzetközi védelemben részesülők önálló lakhatásának segítése című programot, amelynek célja az önálló lakhatáshoz való hozzájutás megkönnyítése és a már meglévő lakóhely fenntartása menekült és oltalmazott emberek számára".

A BMSZKI lakhatási programja nagyon is létezik. Lényege, hogy albérleti támogatást nyújtanak a menekülteknek - erősítette meg a lapnak Bognár Kata, a Menedék Migránsokat Segítő Egyesület programvezetője. A munkaerőhiány miatt Budapesten nagyon könnyű most munkát találni a menekülteknek. Az idegengyűlöletet felváltotta a kapitalista szemlélet. Főleg az építőiparban vagy a vendéglátóiparban tudnak elhelyezkedni - mondta a szakértő.

Fotó forrása: Pixabay