Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ő az a titokzatos csengeri háztartásbeli asszony, aki évek óta azt állítja magáról, hogy1300 milliárd forintnyi vagyont örökölt.

Az asszony befektetési tanácsokat kért Kósa Lajostól, akivel többször is találkozott, és egy megállapodást is aláírtak közjegyző előtt.

A fideszes politikus elismerte a dokumentum valódiságát, de csalónak nevezte Sz.-nét, aki április elején elhagyta az országot, még az előtt, hogy az ellene csalás gyanújával nyomozást folytató Nemzeti Nyomozó Iroda beidézte volna kihallgatásra. Ezt követően európai elfogatóparancsot adtak ki ellene, majd elfogták. Sz.-né politikai menedékjogot kért Svájcban.

A portál a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészségtől azt tudta meg, hogy a nyomozás különösen nagy kárt okozó csalás bűntettének gyanúja miatt 2017.november 2. óta tart. A nyomozást 2018. február 22. napjától a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja.

Miután kiadták a hatóságok az európai elfogatóparancsot Sz.-né ellen, Genf kantonban elfogták. Ezt követően politikai menedékjogot kért. A svájci hatóságok azonban elsőfokon elutasították a kérelmét. Ezt azonban megfellebbezte. A fellebbezés elbírálására még ebben a hónapban sor kerül. Nem valószínű, hogy menedékjogot fog kapni. Arra van esély, hogy pár héten belül kiadják. Ezt követően fogják kihallgatni gyanúsítottként - mondta Helmeczy László, a hölgy ügyvédje a 24.hu-nak.

Fotó forrása: Pixabay.com.