Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A HRW két vezetője blogbejegyzésében arról ír a 444.hu szerint, hogy a néppárti vezetők hallgatása csak bátorítja Orbán Viktort, hogy folytassa elnyomó politikáját, és itt az ideje, hogy a CDU-CSU pártszövetség sarkára álljon, és végre kizárja a Fideszt.

Megállás nélkül folytatnak populista-xenofób kampányokat, törvényi eszközökkel félemlítenek meg olyan civil szervezeteket, amelyek felhívják a figyelmet a korrupcióra, sorosoznak, és újabban a Figyelő kormánylapon keresztül listázzák is az állam ellenségeit.

A HRW a kormány által az utóbbi időben elfogadott jogszabályok közül kiemeli a "külföldi finanszírozású ügynökszervezetekről" szóló törvényt, amelyik orosz mintára listázza a civileket, és felhívják a figyelmet arra is, hogy a Nyílt Társadalom Alapítvány nemrég jelentette be, hogy elhagyja az országot, a magyar parlament pedig épp most készül elfogadni egy újabb hasonló szellemiségű törvényt (a Stop Sorost).

A jogvédő szervezet két vezetője, Wenzel Michalski és Philippe Dam kampányukat #ExpelFidesz hashteggel indítják útjára, melyben felszólítják a CDU és a CSU vezetőit, hogy álljanak ki az európai értékek és a demokrácia mellett"

Reagált a Fidesz

"A Human Rights Watch (HRW) egy Soros szervezet, amely Soros pénzből támadja Magyarországot és a Fideszt, mert nem tudják elfogadni a választási vereséget. A HRW egy bevándorláspárti szervezet. Elsők között tiltakozott a migrációt korlátozó Stop Soros törvénycsomag ellen is, amelyet most újra tárgyalni fog a parlament, mert a Fidesz nem fogja hagyni, hogy bevándorlóországot csináljanak Magyarországból. Minden eszközzel küzdeni fogunk a Soros-terv, a brüsszeli bevándorláspárti politika és a kvóta ellen, ezt ők is tudják, ezért indítottak támadást ellenünk." - reagált a kormánypárt.

Képünk forrása: AFP Photo/John THYS