Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Csütörtök estig szakadozottabbá válik a felhőzet, és a gomolyfelhők mellett hosszabb-rövidebb napos időszakok valószínűek. Kezdetben a középső országrészben, majd egyre inkább keleten várható szórványosan zápor, zivatar, néhol felhőszakadás. Az északnyugati szelet elsősorban a Dunántúlon kísérhetik erős, a Bakony, a főváros környékén viharos széllökések. Továbbá zivatarok környezetében átmeneti szélerősödés is valószínű. A hőmérséklet délután 25 és 29 fok között alakul. Késő estére 18 és 23 fok közé hűl le a levegő.

A Balaton és a Velencei-tó térségében élénk, viharos lehet a szél, A késő délutáni, esti óráktól a szél nyugatról kelet felé haladva lassan, fokozatosan mérséklődik. Közepesen, keleten időnként erősebben felhős lesz az ég, hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Velencei-tó térségében kisebb eső, zápor még előfordulhat. Késő estére 20, 21 fok köré süllyed a levegő hőmérséklete.

A Balaton Siófoknál 22.5, míg a Velencei-tó Agárdnál 21 fokos. Mindkét tónál viharjelzés van érvényben.

Péntekre virradó éjszaka általában derült vagy gyengén felhős lesz az ég, de a keleti megyékben még előfordulhatnak felhősebb körzetek, amelyből elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. Az északnyugati szél jobbára mérsékelt marad, de hajnaltájt a Dunántúli középhegységben időnként megélénkül. A hőmérséklet hajnalban 14 és 20 fok között valószínű. (Tovább terjed a halálos kór.)

Pénteken a Dunántúlon gyengén felhős, napos idő várható, míg keletebbre több lesz a felhő, de a délutáni órákra ott is felszakadozik a felhőzet. A keleti vidékeken fordulhat elő szórványosan zápor, zivatar, néhol esetleg felhőszakadás. Az északnyugati szelet elsősorban a Dunántúlon kísérhetik erős széllökések. Továbbá zivatarok környezetében is lehet átmeneti szélerősödés. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 között várható.

Szombaton gomolyfelhős, napos időre számíthatunk napközben helyenként záporral, egy-egy zivatarral. Estefelé a Dunántúlon már több lehet a felhő, és nagyobb számban alakul ki zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, szélerősödés csak zivatar környezetében lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 32 fok között várható.

Vasárnap az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett többnyire csak rövid időszakokra süthet ki a nap. Többfelé várható zápor, zivatar. Szélerősödés csak zivatar környezetében lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 30 fok között várható.

A csütörtök délutáni állás szerint szombatot a nyugati megyékre adott ki figyelmeztetést az OMSZ a heves zivatar miatt, vasárnap pedig a déli megyéket, illetve Jász-Nagykun-Szolnok megyét érinti az esőzés.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.