Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Varga szerint olyan átalakulásban van most az euróövezet, hogy nem tudni pontosan, mihez is csatlakozna az ország.

"Nem hajt a tatár, nem kell sietni. Ma abban a helyzetben vagyunk, hogy minden feltételt teljesítünk. Hasonlóan a csehekhez és a lengyelekhez, nem lépünk be az euró előszobájába, ami két évvel a csatlakozás előtti árfolyamrögzítés feltétele. Ez így kedvező pozíció, rajtunk múlik, mikor szánjuk el magunkat a következő lépésre" - mondta a miniszter. (Ezzel szoríthatja perifériára Magyarországot a kormány)

A migrációval kapcsolatban kiemelte: "nálunk jóval gazdagabb nyugati országok sem tudják megengedni maguknak, hogy több tíz- vagy százmilliárd eurót költsenek a bevándorlási helyzet kezelésére."

Amíg csak egy ember is munkát keres Magyarországon - hangsúlyozta -, a magyar kormánynak az a felelőssége, hogy több munkahelyet teremtsen, hogy mindenki el tudjon helyezkedni. Ha ezek a keretek kimerültek, akkor lehet tovább gondolkodni. A demográfiai problémákat viszont családtámogatással, nem pedig bevándorlással kell kezelni - jelentette ki Varga Mihály. ("Lecserélünk benneteket ukránokra, mert ők olcsóbbak" - Feszültség egy multicégnél)

Felméréseket idézve hangsúlyozta, hogy az emberek nyolcvan százaléka nemet mond a migrációra, a magyarok többsége pedig nem a bevándorláson keresztül gondolja orvosolni a gazdasági kihívásokat.

Varga Mihály szerint a választások egyik tétje az, hogy a piac által is elismert, stabil, egyensúlyban lévő gazdaságot, a több ágazatra kiterjedt növekedést kockára teszik-e az emberek egy kormányváltással vagy sem.

Képünk forrása: Shutterstock