Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A testület keddi ülését követően - Kovács Zoltán, aki az operatív törzs vezetője is - megjegyezte: az ünnepi előkészületek az előzetes terveknek megfelelően haladnak, minden adott az augusztus 20-i ünnepi programok zavartalan megvalósításához.

Idén - a hosszú hétvégére tekintettel - három napig tartanak az augusztus 20-i nemzeti ünnep programjai. A Magyar Ízek Utcája már augusztus 18-án, szombaton megnyílik, és a hosszú hétvége mindhárom napján 10 órától várja a látogatókat. Szintén mindhárom napon lesznek koncertek. Augusztus 19-én, az ünnep előestéjén a Tankcsapda is fellép a Gellért-szobornál.

Augusztus 20-án a programok idén is a Kossuth téri ünnepséggel kezdődnek, ahol katonai tiszteletadás mellett felvonják a nemzeti lobogót. Ezt követi a honvédtisztjelöltek avatása, amelyen köszöntőt mond Benkő Tibor honvédelmi miniszter és beszédet mond Áder János köztársasági elnök. Emellett idén is lesz hagyományos ünnepi szentmise és Szent Jobb-körmenet. A programokat szokás szerint az esti ünnepi tűzijáték zárja majd - ismertette Kovács Zoltán.

Az államalapítás és az államalapító, Szent István király emlékére augusztus 20. hivatalos állami ünnep.

A kép forrása: MTI Fotó/Lakatos Péter.