Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Lakhatási kérdéssel fordult a pénzügyminiszterhez Stummer János jobbikos képviselő a parlament tegnapi ülésén - tudósított az MTI. A képviselő szerint egy fiatal számára a legnagyobb öröm, ha első saját lakásába költözhet be akkor is, ha ehhez hitelt kell felvennie. A kormány azonban az új lakások áfájának 5-ről 27 százalékra növelésével nemcsak a piacot befolyásolja, hanem ezzel sok fiataltól a reményt is elveszik. A képviselő azt kérte a kormánytól, hogy fontolja meg az új lakásokat terhelő áfa 5 százalékon tartását.

Elég nagy baj lenne, ha csak az áfán múlna a lakáshoz jutás - válaszolta Varga Mihály pénzügyminiszter, aki hozzátette, hogy nőtt a foglalkoztatás, 30-ról 10 százalékra csökkent a fiatalok körében a munkanélküliség. Ez az alapja annak, hogy valaki banki hitelhez jusson, emellett önálló jövedelme lesz és el tud indulni a saját lakás megteremtése felé - véli Varga.

Stummer János válaszában azt kérte, Varga Mihály a konkrét kérdésre válaszoljon, megtartják-e az 5 százalékos áfát az új lakásoknál.

Varga Mihály azt mondta, a magánerős használtlakás-vásárlásnál továbbra sem kell áfát fizetni, és nem szabad egyetlen szemponthoz rendelni a fiatalok lakáshoz jutását - írta az MTI.

(Indul a nagy roham lakásokért, elszállnak az árak - ez a cikket olvasta?)

A kép forrása: Pixabay.