A svájci lap csütörtöki számában megjelenő előzetesen kiadott cikke szerint Eveline Widmer-Schlumpf pénzügyminiszter által aláírt bizalmas dokumentum arról tanúskodik, hogy az alpesi ország kormánya a múlt héten arról tárgyalt, hogy megfontolandó lenne egy új minimum árfolyamlimit.

A Bloomberg szerint a dokumentumban felvetett ötletet a gazdasági miniszter, Johann Schneider-Ammann is támogatja, aki azt javasolja, hogy a kormánynak nagyobb hatást kellene gyakorolnia a Svájci Nemzeti Bank (SNB) döntéshozatalára a jegybankkal történő általános és a korábbiaknál aktívabb konzultációval.

Az SNB cáfolta a Handelszeitung értesüléseit az új árfolyamlimit bevezetéséről. Nem sokkal később a svájci kormány szóvivője is leszögezte, hogy a svájci kormány nem kérte egy új árfolyamküszöb bevezetését a svájci frankra.

Az euró/svájci frank árfolyama délután négy után kissé kilengett, de délután öt óra előtt néhány perccel inkább erősödött az alpesi deviza az euróval szemben. A devizapár kurzusa nap közben 1,0628 és 1,0748 közötti sávban mozgott, délután öt körül az eurót 1,0629 frankon jegyezték, azaz délutánig több mint egy százalékos erősödést mutatott az alpesi deviza az európai közös pénzzel szemben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!