A lap úgy tudja: néhány héten belül a Duna Autó Zrt. érdekeltségébe tartozó Lada Hungary Kft. megkezdi a Ladák értékesítését az országban. A cég a tervek szerint december 10-én ismerteti a korábban már bemutatott három modellváltozatainak árát, illetve a garanciális feltételeket.

A rendszerváltást megelőző időkben a keleti blokkban vezetőnek számító orosz autómárkának a magyar piacra való visszatéréséről idén nyáron lehetett hallani. Piacra dobják a kisautó kategóriába sorolt Kalinát, valamint a 4X4-et, amely gyakorlatilag megegyezik a 40 évvel ezelőtt fejlesztett, Niva néven ismertté vált terepjáróval. A harmadik modellnek, az alsó-középkategóriás Grantának lesz lépcsőshátú, ötajtós és sportváltozata is. A nyugati piacra gyártott Ladák mindenben megfelelnek az uniós biztonsági és környezetvédelmi előírásoknak.

Korábbi értesülések szerint az új Ladák az új Daciák konkurenciái lehetnek. A Dacia 1999 óta a Renault konszern része, míg a Ladában a Nissan-Renault cégszövetség szerzett többségi tulajdonrészt 2012-ben - írja a lap.